Juhtúrós-húsos-gombás göngyölt rétes

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 csomag rétestészta
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg gomba
  • 1 tömlős juhtúró vagy gomolyatúró
  • 1 kis kupa tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Olajon a vöröshagymát megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és az apróra vágott gombát. Ételízesítővel, borssal, köménnyel ízesítjük. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor belekeverjük a juh-, vagy gomolyatúrót, tejfölt és végül a lisztet. A kész masszát rétestésztába töltjük, úgy mint ahogy a töltött káposztát készítjük. Azaz "kis batyukat" csinálunk. Tipp: 1 levélbe töltjük a tölteléket, batyut csinálunk, majd még egy "üres" réteslapba batyuzzuk be. Így nem áztatja át, és finom ropogós lesz. Olajozott tepsibe rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, majd forró sütőben kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. Tipp: a darált hús helyett bármilyen zöldséget tehetünk: sárgarépát, zöldborsót, cukkinit, patisszont, padlizsánt, stb.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.